Lust maakt overmoedig


Wij hebben een voorproefje van de lente gehad. 
Onze polderdieren reageerden erop met voortplantingsdrift. Ook de wilde eenden. Blind van hitsigheid vlogen zij hun cloaca’s achterna. 

Zo’n hoge testosteronspiegel maakt overmoedig. Met doodsverachting achtervolgden ze de vrouwtjes zonder rekening te houden met gevaar, zoals het over de Garsdijk razende autoverkeer. Niet verstandig, want je kunt wel denken dat je onsterfelijk bent, maar een botsing met een auto leidt toch echt tot de dood. Het genot van een hartstochtelijke wip zit er dan niet meer in. Laat staan nageslacht.
Elk jaar weer is het raak. Let de komende tijd maar eens op de vele mannetjeseenden die aan flarden gereden op het asfalt liggen.

Ook hazen denken wel eens over supergaven te beschikken als de lust hen door de aderen giert. Dat overkwam ook de haas op de onderstaande foto's. Hij achtervolgde een dame die (nog) niet van zijn avances gediend was. Een fitte dame, want zij sprong met groot gemak de boerensloot over. In zijn door hormonen veroorzaakte overmoed sprong de mannetjeshaas haar enthousiast achterna. En wat denkt u? Plons!

Niet fataal, maar wel pijnlijk. Ik kan mij dan ook voorstellen dat het vrouwtje na deze blunder een andere minnaar heeft gezocht. Misschien wel de angsthaas (zie onderschrift bij foto 3).

Een...

Twee...

En Plons! Links zit nog een haas die het niet aandurft (letterlijk een angsthaas)


Reacties

  1. Of toch juist de passioneel durfal die koud water trotseert voor haar😍

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Helaas (?) gaat het ook wel eens mis. Er liggen twee verzopen hazen in een sloot hierachter -zal wel een andere oorzaak hebben, want hazen kunnen zoals haast elk zoogdier zwemen.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten