Sierlijk gevaarlijk dievenvolk

Kan een grijze vogel mooi zijn?
En of dat kan! Kijk maar eens naar de blauwe reiger. Vooral de volwassen exemplaren hebben een contrastrijk verenpak, met tinten wit, spikkels, verschillende tinten grijs, een lange kuif en sierlijk tot op de borst afhangende nekveren.

Reigers zijn ook bekwame vissers. Soms doen ze dat door met hun snavel in het water te pikken, maar zo nodig gaan zij volledig kopje onder. Dat deed de reiger op de eerste foto ook.

Mijn buurvrouw kan niet zo van reiger genieten, zoals ik eerder al eens schreef. Verleden week was het weer raak! De geroofde vis werd geconsumeerd op de nok van het dak van de overburen.
In míjn vijver heeft de reiger weinig te zoeken. Daar zitten hooguit kikkers en die eet hij alleen als er niets anders voor handen is, zoals vis uit de winkel van de buurvrouw.

Tot slot een waarschuwing. Onderschat deze sierlijke vogels niet. Mocht je ooit een gewonde reiger willen helpen, blijf dan angstvallig uit de buurt van zijn snavel of fixeer die eerst, want het angstige dier zal die dolk met feilloze precisie in je ogen boren. Oppassen dus! 




 

 

Reacties