Rumble in de polder

In de verte op een veld ligt iets te wapperen. Het lijken wel een papieren zak en servetten. Mmm, denk ik, laten ze hun snackafval tegenwoordig ook al achter midden op een weiland? 

Gestaag fiets ik naderbij,want het kan nog steeds iets anders zijn. En dat blijkt te kloppen. Het zijn twee buizerds, die verwikkeld zijn in een stevige worsteling.

Een van de twee is duidelijk aan de overhand. Hij heeft de ander in een mondhoek beet, de punt van zijn snavel net niet in het oog. En met zijn poot drukt hij zijn tegenstander op de grond.

Ruim een half uur duurt het gevecht nog. Het gaat er zwijgzaam aan toe. De onderliggende vogel is taai genoeg om het niet op te geven. Geduldig lijkt hij zijn kans af te wachten, een moment dat zijn opponent zijn greep even verslapt. 

Zijn strategie werpt vruchten af: een krachtige vleugelslag en hij is los. En nu wegwezen! Razendsnel ruimt hij het veld.

De andere buizerd keert terug naar het Mallebos, waar hij zijn territorium heeft, dat hij waarschijnlijk aan het verdedigen was. 

De harmonie lijkt weer terug, maar voor hoe lang? in deze tijd van het jaar wordt er immers heel wat afgeknokt. 


 


 

Reacties

  1. Twee worstelende buizerds aanzien voor snackafval? Kan gebeuren. Zo zag een wetenschapsonderzoeker ooit een pamper aan voor een ijsbeer.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten