Handtam



Richard Vos in ik wilden eigenlijk spreeuwenbollen bekijken, maar de verwachte spreeuwen vonden het kennelijk te koud om massaal het luchtruim te kiezen. 

Maar niet getreurd, want in deze tijd van het jaar, met de vogeltrek in volle gang, is er altijd wel iets te zien. Daarom struinden wij bij Ouddorp op ons dooie akkertje langs een landweggetje  omzoomd met struiken. Het was een drukte van belang: koperwieken, merels, mezen, zanglijsters, zacht piepende goudhanen. 

En roodborsten! De koude oostenwind van de voorbije dagen had die vogeltjes in grote hoeveelheden naar het duinlandschap geblazen had. Veel van die kleine trekvogeltjes komen uit gebieden ten Noorden van Nederland, waar ze de ruimte hebben en niet geleerd hebben om mensen te vrezen. De roodborst op onderstaande foto’s spande wat dat betreft de kroon: hij bleef vlak voor onze neus paraderen, soms zo dichtbij, dat onze camera’s hem niet konden focussen. En op enig moment vloog hij zelfs op mij toe om pal voor mijn voeten op het wegdek te belanden. 
Dat zo’n doodnormaal vogeltje het hoogtepunt werd op deze bewolkte dag, is zonneklaar.

Maar er waren nog meer hoogtepuntjes, dus bekijk vooral ook de foto’s na het fotogenieke roodborstje.





Het goudhaantje op de volgende foto's kwam ook dichtbij, maar was verre van tam, zeg maar schuw, dus het maken van deze foto's was een hele uitdaging.




Dit 'treintje' aalscholvers vloog langs de Brouwersdam.


Ook deze zeehond voelde zich lekker bij de Brouwersdam.


Op Schouwen-Duiveland waren deze watersnippen aan het eiland-hoppen.



Reacties